17e Eeuwse Tekentechnieken
In deze cursus zowel beginners als gevorderden wordt geleerd om met klassieke materialen diverse tekenkundige vaardigheden verder te ontwikkelen, net zoals dat in het 17e eeuwse atelier van Rembrandt aan zijn leerlingen onderwezen werd. Cursisten maken kennis met verschillende materialen en technieken en leren daarbij ook om zelf diverse tekenmaterialen te maken en vervolgens praktisch in eigen tekeningen toe te passen.

17e Eeuwse Schildertechnieken
Voor iedereen die wil leren schilderen zoals dat in de 17e eeuwse atelierpraktijk gebruikelijk was. Zowel beginners als gevorderden kunnen hun inzichten en vaardigheden vergroten bij deze bijzondere praktijkcursus met inspirerende schilderoefeningen naar diverse klassieke onderwerpen. Binnen de eigen mogelijkheden van elke cursist wordt de gezamenlijke kennisoverdracht afgewisseld met individuele begeleiding bij de leerzame praktijkoefeningen.

17e Eeuwse Schildertechnieken naar Model
Zowel beginners als gevorderden kunnen hun ambities waar maken door zich in deze cursus verder te bekwamen in het volledig 'naer de natuer' schilderen van in het atelier poserende modellen. Inspirerende poses inspireren in de klassieke technieken geïnteresseerde leerling-schilders tot het vakkundig opzetten en volledig uitvoeren van 21e eeuwse ‘tronies’, figuurstudies en portretten.

Speciale Cursussen 17e Eeuwse Technieken

Naast het reguliere lesprogramma worden bij voldoende belangstelling regelmatig speciale en op maat gesneden lezingen, cursussen, workshops en ook masterclasses aangeboden. Dit kan zich ook af op andere locaties dan het Haagse atelier afspelen.

(Klik op de titels voor meer informatie)

Cursussen